Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Astaroth

30. 12. 2011 14:44
sebevrazda milionu

Kdyz prohravali svou agresivni utocnou valku proti USA, vazne uvazovali o tom, ze se pocnou masakrovat. Dozajista by to byl pozoruhodny vyjev, jelikoz se mi nelibi japonky, tak se mi libi scena z filmu "klub sebevrahu" ve stanici metra

0 0
možnosti

Michaell

29. 12. 2011 22:35
Tatemae=Hogofogo

Také jsem jednoho takového znal, choval se okázale, při setkání se prezentoval těmi "nejdražšími" věcmi denní potřeby a později jsem se dozvěděl, že si na to málem půjčoval. On by do toho Japonska zapadl.

0 0
možnosti

falm

29. 12. 2011 21:44
Jo a o čem to bude příště?

O Zulukafrech, o lidojedech od Zambezi, o doktorovi od jezera hrochů?

Řekl bych že si s celou tou vaší "společností CEEI" jen honíte triko. Další agentka s teplou vodou a kandidátka na podporu z evropských a jiných fondů... Možná byste se taky mohla živit i nějakou prací, co Vy na to?

0 0
možnosti

falm

29. 12. 2011 21:35
Tatemae...

Nevidím důvod, proč kolem toho tolik naděláte. Prostě Japonci mají svoji kulturu chování a tím se řídí. Na žádné změkčilé evropské mutli-kulti si prostě nepotrpí. Chrání tím sami sebe a své tradice.

A  vězte, že pokud se chováte přívětivě, otevřeně a upřímně, i to Vaše tatemae se dokáže do jisté míry změnit v honne. Nechovat se jako slon v porcelánu, nadutý Evropan či Američan a jde to. Chce si to jen nehonit triko a respektovat cizí kulturu.

0 0
možnosti

Jiri_Rohan

29. 12. 2011 18:42
Kde jsou doby gentlemanství

V západních kulturách bylo kdysi standartem gentlemanství - muži se navzájem chovali uctivě. Když se dva muži nepohodli, vyřešili to civilizovaně. Třeba i soubojem, ale ctili soupeře, i když došlo k boji na život a na smrt.

K dámám se chovali, jako by to byly málem bohyně. A dámy si jejich chování vážili, a ctili je za to. Ale dnes? Nikdo si nikoho neváží, skoro to až vypadá, že urazit a ponížit někoho je národní sport. Z dam se staly feministky, ke kterým se nemůžete ani přiblížit, aby jste neriskovali žalobu o sexuálním harašení. Když se někdo začne chovat uctivě k druhým, všichni si začnou myslet, že je to měkota, co leze každému do zadku. Jo, od Japonců by jsme se mohli hodne naučit...

1 0
možnosti

laduk

29. 12. 2011 15:14
hm..

Záměr přinášet pohled, který odporuje xenofobnímu smýšlení je hezké ale Japonců se xenofobie netýká. Na žebříčku neoblíbenosti se snad Japonci ani nevyskytují ...

0 0
možnosti

Alfie

29. 12. 2011 17:30
Re: hm..

Proč by musel mít článek nutně nějaký výchovný cíl? Ráda jsem si ho přečetla čistě proto, že mi umožnil se něco zajímavého dozvědět.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS